Selkärankaa Maanselästä

Kaikki blogit puheenaiheesta Yksinyrittäjät

Joka neljäs yksinyrittäjä on köyhä, koska eläkevakuutusjärjestelmä ei toimi

Taas on se aika vuodesta kun pientä yrittäjää ahdistaa. Yrityksen veroilmoitus on täytettävä huhtikuun alkuun mennessä. Olen sivutoiminen yksinyrittäjä ja pelkään, että tulos ylittää 7656,26 euroa. Se on viime vuoden yrittäjän eläkevakuutusmaksun alaraja. Minun ei kannata maksaa YEL-maksua.

Poliittisilla päätöksillä ja arjen valinnoilla tukea yksinyrittäjille

Pirkanmaan Yrittäjät myönsi maakunnallisen Vuoden Yrittäjä -palkinnon ikaalislaiselle kirjakauppiaalle Satu Holmalle. Palkinto oli merkittävä tunnustus yrittäjälle itselleen ja samalla kaikille yksinyrittäjille. Yksinyrittäjiä on Suomessa vähän alle 200 000 ja alle 10 hengen yrityksiä suurin osa koko Suomen yritysmassasta.

Kultainen kädenpuristus elinkeinonharjoittajille

Tällä viikolla hallitus esitti eduskunnalle lain yrittäjävähennyksestä, joka olisi viiden prosentin vähennys elinkeinonharjoittajan yritystoiminnan tuloksesta. Käytännössä tämä tarkoittaisi verohelpotusta maa-, metsä- ja porotalousyrittäjille, sekä muiden alojen yksinyrittäjille. Näiden määrä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana kun osa palkansaajista on siirtynyt tekemään työtä toiminimiyrittäjinä. Hyvinvointi-, viihde- ja kulttuurialoilla tmi-yrittäjiä on ollut jo kauan, ja suurin osa näistä työskentelee pääkaupunkiseudulla.

PewDiePie ja suomalainen yksinyrittämisen illuusio

Manageri(t), agentuuri(t), tuottaja(t) tai edes tuotantotiimit(t) eivät löydy Uusi Suomi -blogin pitkästä asiasanojen listasta. Odotin kyllä, että ne eivät olisi kovin kiintoisia puheenaiheita suomalaisessa talouskeskustelussa.

Menestyminen kuitenkin usein edellyttää jotain ihan muuta kuin pelkkää yksinyrittämisen sisua. Bändi tarvitsee managerin, albumi tarvitsee tuottajan. Kirjailija tarvitsee toimitusapua ja kirja markkinointia.

Demarit yrittäjien perässä

Kansanedustaja Satu Taavitsaisen (SDP) blogista tänään tulee ilmi SDP:n halu kerätä ääniä yrittäjiltä, varsinkin pienyrittäjiltä. Hänen bloginsa mukaan demarit ovat aivan yht`äkkiä havainneet, että talousvaikeuksiin ajautuneiden yrittäjien määrä on kasvanut huimasti viimeisen vuoden aikana.

http://satutaavitsainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205521-yksinyrittajan-p...

Blogi osoittaa myös sen, ettei blogisti edes tunne pienyrittäjäkenttää eikä heidän ongelmiaan ollenkaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä