*

Selkärankaa Maanselästä

Kaikki blogit puheenaiheesta Kasvupalvelut

Maakuntien kasvupalvelut

 

Kasvupalveluilla pyritään uudistamaan työvoimapalveluita jakamalla työllistymispalveluita maakunnan toteuttamiin palveluihin, joita tarjoaa julkiset työvoimapalvelua tarjoavat toimipisteet tai yksityiset työvoimapalveluja tarjoavat tahot, joita maakunta ostaa. Lähtökohtaisesti periaatteet mihin palvelun tarjoajien valitseminen perustuu vaikuttaa näin luettuna hyväksyttävältä, mutta koska tulevaisuutta ei voi ennustaa, sen toteutuminen ei ole helppoa.

 

Toimeentulotuen myöntäminen on siirrettävä Kelasta uusille kasvupalveluille

Toimeentulotuen siirto Kelaan on ollut virhe, joka voidaan korjata kasvupalvelulain yhteydessä. Suomessa vuonna 2016 perustoimeentulotukea sai 237 000 kotitaloutta, vuonna 2017 määrä oli noussut jo 277 000 kotitalouteen. Toimeentulotuen piirissä oli yhteensä yli 400 000 suomalaista. Valtion ja kuntien puoliksi kustantamat perustoimeentulotuen bruttomenot kohosivat viime vuonna 746 miljoonaan eli 95 miljoonaa edellisvuotta korkeammiksi. Kela-siirtoa perusteltiin kustannussäästöillä.

Työnvälitystä työnhakijan ehdoilla

Hallitus kaavailee lakkauttavansa TE-toimistot tulevan maakuntauudistuksen yhteydessä. Työnvälityksen jättiremontti on tervetullut juttu, sillä nykyisellään homma ei toimi. On pidettävä huoli, että uudistus toteutetaan huolella ja harkiten. Oleellista on, että työtä välitetään ja työttömyyttä hoidetaan työnhakijan ehdoilla. 

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä