Selkärankaa Maanselästä

Rinne vaatii palkatonta työtä

YLE:n tentissä kysyttiin mitä puoluejohtajat tekisivät kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneille nuorille miehille, joita ei pystytä palauttamaan lähtömaihinsa. Antti sanoi kohtalokkaat sanat, että ” töihin ja äkkiä. Kielikoulutus ja töihin”.

Sari Essayah sanoi välittömästi, että ” Käsittämätöntä, jos turvapaikan hakemisesta tulee mahdollisuus tulla Suomen työmarkkinoille. Ei me näin voida sekoittaa järjestelmiä keskenään”.

Hämmennys Rinteen lausunnon ympärillä ei ole edelleenkään laatunut. Nyt Rinne on korjannut lausuntoaan Hesarille, että ”kunnissa on tällä hetkellä paljon työtä, jota kukaan ei tee. Sitä työtä voisi tehdä, kunnes he sitten lähtevät pois .. Se ei olisi palkkatyötä, vaan vastiketta ylläpidosta”. 

Lausunto herättää uusia kysymyksiä. Mikä työ kunnissa on sellaista, jota kukaan ei tee, ja johon voisi laittaa suoraan irakilaisen kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen nuoren miehen? Kunnissa on toki paljon tekemätöntä työtä, mutta varmasti kaikki työ vaatii jonkinlaista osaamista ja kielitaitoa. Ryhtyykö Suomi siis kouluttamaan kieltä ja antamaan osaamista kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille, jotta ne voivat työtä tehdä? 

Toinen kysymys on se, että mitähän kunta-alan AY-liike työehtoineen ja tesseineen on tästä mieltä? Kunta-alalle laitetaan 10 000 irakilaista nuorta miestä tekemään kuntatöitä ilman kunnon palkkaa? Koulutusta ja töihin, mutta tekemään työtä ilman kunnon palkkaa? Tuskin suomalainen matalapalkkainen työvoima pystyy kilpailemaan edullisuudessa näiden "ylläpidokseen" töitä tekevien kanssa. Se johtaisi kaksiin työmarkkinoihin, mikä ei liene AY-liikkeen tavoite. 

Rinteen alkuperäinen lausunto oli huonosti harkittu, mutta paikkaaminen se vasta meni metsään kuin Rinteen bussi siinä meemi- videossa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Hyvin Epätoivoista, VoiVoi....

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

AM: "Rinne vaatii palkatonta työtä"

Miksi väität toisen sanomaksi sellaista, mitä hän ei ole sanonut? Sinä rakensit olkiukon, jollaisen varassa mikään keskustelu ei ole mahdollinen.

Osoita väitteesi todeksi. Jos et tähän pysty, ole aikuinen ja mies ja pyydä Antti Rinteeltä anteeksi.

Niin yksinkertaista se on.

Käyttäjän maanselka kuva
Asmo Maanselkä

Antti Rinne vaatii kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita tekemään palkatta työtä ylläpitonsa eteen. Antti Rinteen mukaan nimenomaan kunnissa on sellaista työtä jota he voisivat tehdä.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006068734.html

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Se ei olisi palkkatyötä, vaan vastiketta ylläpidosta”.

Rinne ei vaan ymmärrä. eivät laittomat ole enää vastaanottokeskusten ylläpidon piirissä.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Vastaanottokeskuksistahan heitä on kuljetettu kotimaihinsa eli jollakin tavalla he ovat olleet vokin ylläpidon piirissä. Muutama vastaanottokeskus voidaan helposti muuntaa ulosheittokeskukseksi. Ja mitä tulee sopivien töiden löytämiseen, niin onhan meillä jo mainioita ideoita, esimerkiksi kaarnalaivojen vuolemista on esitetty maahanmuuttajien työllistämiseen! Puukon käyttöhän on heille hyvin tuttua!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Vastaanottokeskuksistahan heitä on kuljetettu kotimaihinsa eli jollakin tavalla he ovat olleet vokin ylläpidon piirissä."

Silloin kun ovat suostuneet lähtemään VOKeista suoraan kotimaihinsa, niin he eivät jää laittomasti maahan. Eli eivät ole niitä, joille Rinne tarjoaa työpaikkaa.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Mitä mieltä Maanselkä itse on maahanmuutajien työllistämisetä. Tuleeko maahanjääville maahanmuuttajille maksaa palkkaa mikä kerryttää eläkettä ja kesälomaa. Ja tuleeko syntyperäisille suomalaisille maksaa palkkaa mikä kerryttä eläkettä ja kesälomaa. Nythän jopa sadatuhannet työttömät tekevät työtä josta ei em. etuja kerry.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset