Selkärankaa Maanselästä

PS. Erottiin ystävinä ja työtovereina

Kokemuksella voin sanoa, että oli syyt sitten ilmeiset tai ilmeettömät, niin kun ex-puheenjohtaja loikkaa puolueesta, se vetää haavan jokaisen aktiivin sydämeen.

Kun poliittinen sisällissota alkaa, siinä revitään kaikki julkiseksi. Kaikki esitellään julkisuudessa niin natsitervehdykset kuin pahimmat illlanistujaisvitsit. Molemmista asioista on aivan riittävästi todisteita. Ei erota ystävinä eikä työtovereina naisten lehtien kannessa. 

Vain pari prosenttia suomalaisista osallistuu poliittiseen toimintaan. Loput katselevat touhua silmät pyöreinä katsomosta. Kun tällaista tapahtuu, niin siinä moni miettii, että onko poliittinen toiminta sellaista, johon haluaa uhrata vapaa-aikansa. Ovatko johtavat ihmiset sellaisia, että heidän puolestaan tekee vuosikausia töitä saamatta usein siitä mitään itselle.

Politiikka on yhteisten asioiden hoitoa. Mitä niistä hoitotuloksista pitäisi ajatella, kun nyt niitä hoitaa viisi juuri loikannutta ministeriä, joiden vastustajat ajavat pitkin kenttää loka-autojen kanssa. Asian pohtimiseen ei käytetä yhtään aikaa. Lentokentällä U-käännös riittää. Pitäisi hetken miettiä onko Soten hoitoennuste parantunut tällä kokoonpanolla? 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Pitäisi hetken miettiä onko Soten hoitoennuste parantunut tällä kokoonpanolla? "

Perussuomalaisille ilmoitettiin ennen vaaleja kyllin selvästi, ettei persut pysy hallituksessa jos Halla-aho valitaan puheenjohtajaksi. Persut siis halusivat oppositioon, mutta ei kaikki persut. Osa pääsi sinne oppositioon minne halusi, osa jäi hallituspuolueeksi. Puolue on hajonnut, kuten jo pitkään on ennusteltu.

Eiköhän olisi syytä panna pulinat pois ja tyytyä nykytilanteeseen, joka mahdollistaa sekä hallituksen jatkon ja asioiden ajaminen siellä, että myös Halla-ahon puolueen lihomisen oppositiossa.

Kaikkien pitäisi nyt olla tyytyväisiä.

Arto Jääskeläinen

""Perussuomalaisille ilmoitettiin ennen vaaleja..."

Kertoisitko lisää? Kuka ilmoitti ja missä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ainakin vapaavuori ilmoitti ja Orpo, siitä oli uutisissa juttuja. En viitsi lähteä kaivamaan, muistat varmaan itsekin.

Miksi Vapaavuori, eikä esim. Sipilä?

Muistetaan miten kävi kun Sipilä meni neuvomaan YLEä.

Sipilän neuvominen olisi tulkittu painostusyritykseksi.
Viesti yritettiin kuitenkin saada perille,
mutta se ei mennyt perille
tai jos meni, siitä ei piitattu.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #4

Ok, eli Kokoomus yritti jo ennakolta painostaa, että Halla-ahoa ei valittaisi.
Kokoomus on antanut lausuntoja Halla-ahon sopimattomuudesta, esiin on myös tuotu tuomio Halla-ahon puheista netissä. Unohtunut on, että Kokoomuksen Vapaavuorella on useita tuomioita, itse asiassa vakavampia (pahoinpitely, osallisuus varkauteen, rattijuopumus). Pitäisikö nyt Kokoomus julistaa sopimattomaksi hallituskumppaniksi?

Aika uskomatonta touhua yksittäistä henkilöä vastaan (ja samalla koko puoluetta vastaan), olkoonkin että hänestä tuli puolueen johtaja. Aika monelle tulisi ongelmia, jos kaikille tehtäisiin samoin:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_rikoksista_...

Mukana myös useita Keskustan henkilöitä ja jopa SDP: n johtaja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #5

Jos peruusuomalaiaet ovat valitsemassa hallituskumppaneita, niin he voisivat mielestäni hyvin torjua Vapaavuoren ministeryden, jos evät tunne luottamusta, mutta ei koko puoluetta, jos Vapaavuori ei ole sen puheenjohtaja.

Ei siihen luottamuksen puutteeseen toki mitään tuomiota edes tarvita. Luottamuksen puutetta ei tarvitse edes perustella. Jos sitä ei ole niin sitten ei.

Minä en esimerkiksi luottaisi Hakkaraiseen ulkoministerinä.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Joskus erotilanteissa myös "kasvetaan erilleen". Avioliittorintamalla "erilleen kasvaminen" on nykyisin kai aika hyväksyttävää, ummehtuneessa liitossa jopa suotavaa.
Eron, poliittisenkin, jälkeen syntyy aina jotain uutta. Toiveiden mukaan se uusi on entistä ymmärtävämpää, olennaisimpaan keskittyvää ja hyvän, maan parhaaksi tähtäävän politiikan tekemistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset