Selkärankaa Maanselästä

Hyi meitä populisteja!

  • Hyi meitä populisteja!

Perussuomalaisten ryhmyri Sampo Terho antaa kiitosta Kristillisdemokraattien ja RKP:n oppositiopolitiikalle sekä puheenjohtaja Sari Essayahille rakentavasta haastamisesta. Sen sijaan vasemmistovihreätä oppositiota hän leimaa sanoilla pölhöpopulistit. Sampon analyysi kahdesta tavasta tehdä oppositiopolitiikkaa pitänee paikkaansa. 

Huomiotta jää se, että Perussuomalaiset ovat pyrkineet määrittelemään liikettään populistisena liikkeenä, joka vastaa kansan syvien rivien tahtotilaan. Kansanedustaja Veli-Matti Saarakkala määrittelee blogissaan vuodelta 2009 ”Itsenäisesti ajatteleva populisti on yhteisellä asialla”. Hän määrittelee Perussuomalaiset populisteiksi, koska ”populistin tehtävä on mahdollistaa vaihtoehtojen olemassaolo. Vaihtoehdottomuuden kylmä näköala on karmea.” 

Sampo Terho kuvaa populismia kolumnissaan 2009 ”Populismi, sattuuko se? ” positiivisin sanakääntein. ” Populismi on myös kansan kuuntelemista, kansan lähellä olemista (tosin tämä ei vanhoja puolueita miellytä yhtään sen enempää)”. Hän päättää kuvauksensa lauseeseen identiteettimääreeseen ”hyi meitä populisteja! ”. 

Perussuomalaisten pitäisi vanhojen määritelmiensä mukaisesti iloita siitä, että kansalle tarjotaan vaihtoehtoja tylyn hallituspolitiikan tilalle. Muutoin kansan vaihtoehdottomuuden kylmä näköala olisi karmea. Ääni kellossa on näyttää muuttunee, haastajan asemasta perusetuuksien leikkaajan asemaan, jossa VM:n virkamiehet lyövät tylyt valtiontalouden sopeuttamisvaihtoehdot pöytään. Mukavempaa olisi etsiä niitä vaihtoehtoja Esson baarin pöydistä.

MInisteri Lindström tuskastui jopa kansan lähellä olemiseen ja lähti Facebookista. Keskustelu siellä oli ministerin mukaan "hirveän raskasta". Edelleen PS-nuorten verkkokaupasta voi tilata populisti T-paitoja. Demaritkohan näitä sitten tilaavat? Olisi erikoista, jos kristillisdemokraatit haukkuisivat muita puolueita pölhökristillisiksi.

Vaihtoehtoja on etsittävä aina oppositiosta. Olemme tarjonneet niitä tukun hallituksen käytettäväksi. Populismia tai ei niin kansaa olisi joskus myös kuunneltava hallituksestakin käsin. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Niin. Kansan lähellä voi olla muullakin tavoin kuin Facebookissa. Vaikka ihan fyyisesti kiertämällä tilaisuuksissa. Sitä teen ja olen tehnyt.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset