Selkärankaa Maanselästä

Työn verotuksen kiristäminen ei johda kasvuun

Yhteiskuntasopimusneuvottelut yllättävään päätökseen, jossa hallitus näyttää luopuneen keskeisestä hallitusohjelman lupauksesta, että työn verotus ei kiristy. Vielä yllättävämmin tästä tavoitteesta luistaminen näyttää kelpaavan myös SAK:lle. Verotus uhkaa kiristyä laskennasta riippuen 1-2%, ilman minkäänlaista kompensaatiota. Muu keinovalikoima jää vaatimattomaksi varsinkin paikallisen sopimisen osalta. Näin ollen hallituksen ja järjestöjen suuri visio Suomen pelastamiseksi on verottaa työtä entistä enemmän. Tämä visio ei liene kenenkään vaaliohjelmassa, eikä hallitusohjelman keinovalikoimassa. Työn kautta Suomi kuntoon lupasivat hallituspuolueet.

Seuraukset työnverotuksen kiristämiselle ovat ilmeiset. Tämä tulee johtamaan ostovoiman laskuun. Työnteon kannattavuuden romahtamiseen, mikä johtaa matalapalkka-alojen työttömyyteen sekä työvoimapulaan. Suomessa on entistä hankalampi elättää itsensä työteolla ja entistä kannattavampaa elättää itsensä sosiaaliturvan varassa. Tähän pitää vielä lisätä kymmenet tuhannet maahantulijat, joille olisi tärkeää saada työtä sosiaaliturvalla elämisen sijaan. Mistä töitä jos tulevaisuudessa työnteko ei ole edes kantasuomalaiselle kannattavaa alle 2500€ kuukausituloilla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Pekka Iiskonmaki

Viron kansantalous nousee rivakasti, kun tulovero palkasta on maksimissaan 20%. Silloin työnteko kannattaa ja yhteiskunta on toimiva.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset