Selkärankaa Maanselästä

Perussuomalaiset ei esitä tankkeja Kreikan kadulle

Ulkoministeri Timo Soini perusteli Kreikan tukemista turvallisuuspoliittisella vaaralla. ”Jos Kreikka hajoaa yhteiskuntana sisältä, se tuottaa monenlaista ongelmaa, kuten pakolaisongelmaa” sanoi Soini tiedotustilaisuudessa. Pakolaisongelmaan vetoaminen vaikuttaa kaukaa haetulta, kun kyseessä on yli varojensa elänyt länsimainen valtio, jossa ihmisillä on vaikka Syyriaan tai Afrikkaan verrattuna todella paljon vaurautta. Turvallisuuspoliittinen vaara ei ole liioimmin ennen perussuomalaisia askarruttanut. Puolueen europarlamentaarikko Jussi Halla-aho esitti muutama vuosi sitten Kreikkaan sotilasjunttaa ja tankkeja kadulle, jotta demokratian sijaan saataisiin päätöksiä aikaan. Maahanmuuttokriitikkona tunnettua Halla-ahoa ei silloin nyt Soinin nostama pakolaisongelma haitannut. Kreikan kansahan äänesti EI, mutta nyt tankkipuheet loistavat poissaolollaan. Perussuomalaisten turvallisuuspoliittinen huoli Kreikasta taitaa olla enemmänkin huonon neuvottelutuloksen paikkausta. Suomi lähti liput liehuen vaatimaan Kreikan euroeroa, mutta saikin hallitusohjelman vastaisesti lisää vastattavaa Kreikan lainoista. EVM:n mekanismi luotiin kriisejä varten edellisen hallituksen aikana, mutta viimekädessä vipua käänsi tämä hallitus. Huono neuvottelutulos. Sitä ei mitenkään voi puolustella. Parempi neuvottelutulos olisi voinut päätyä Kreikan konkurssiin ja euroeroon, joka olisi kirpaissut varmasti nyt mutta pidemmässä juoksussa Kreikan nostamiseen jaloilleen nopeammin. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Mikään suomalainen puolue tai poliitikko ei voi "esittää" tankkeja Ateenan kaduille. Asia riipppuu tilanten lisäksi lähinnä kreikalaisista kenraaleista. Se on silti eräs mahdollisuus, jos maa joutuu kaaokseen.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Siinä olisikin EU-herroilla ihmettemistä. EU:lla kun ei taida olla mitään suunnitelmia sen varalle, että jossain EU-maassa kaadettaisiin laillinen hallitus sotilasvallankaappauksella ja vieläpä pistetään diktatuuri pystyyn.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

EU:ssa ei ole mitään suunnitelmia: eletään kädestä suuhun.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Ei edes vaikuta. Maanselkä voi hyvinkin itse laskeutua Kreikkaan jakamaan analyysejään.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Kyllä ymmärrän harmistuksen siitä, että nykyään ei mahdu hallitukseen 5 kansanedustajan voimin. Lohdutuksena sanottakoon, ettei mukaan päässyt edes 9 paikalla ja ohjelmaan täysin alistumalla.

Mutta jotenkin vähän säälittää, että tätä harmistusta pitää kroonisesti purkaa perussuomalaisiin. Eiköhän KD:n olisi kohtuullisen paljon helpompaa saada kalasteltua äänestäjiä vaikka keskustan riveistä?

Kun kuitenkaan PS ei pudottanut KD:ta, vaan pelkästään oma vaalitappio.

Käyttäjän maanselka kuva
Asmo Maanselkä

Kyllä se vesi valuu hanhen selästä vielä monta kuukautta. Vaikka faktat on faktoja, niin Suomessa uskontaan sinisilmäisesti, että kaikki mitä Perussuomalaiset tekee on oikein, välttämätöntä ja hienoa politiikkaa. Muut tekee kaiken aivan väärin. Keisarin vaatteiden paljastaminen vie aikansa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Tarkoitatko, jotta perussuomalaiset eivät esitä panssarivaunujen ajamista Kreikan kaduille? Kysymys ei varmaankaan ollut Kreikankadusta, joka sijaitsee Odessassa, siellä vissiin sotkalustoa jo onkin?

Mikä muuten on äidinkielesi, osaat suomea sangen hyvin?

Saku Sundquist

Uskon, että olet ymmärtänyt Soinin viittauksen pakolaisongelmaan väärin.
Soini tuskin tarkoittaa, että Kreikkalaiset lähtisivät sankoin joukoin pakolaisiksi.

Itse ainakin oletin hänen viittaavan Kreikassa tällä hetkellä oleskeleviin paperittomiin ja turvapaikanhakijoihin. Kukaan ei varmaankaan tiedä tarkkaan paljonko näitä ihmisiä Kreikassa tällä hetkellä on.
Kreikka on nyt kevään kuluessa useamman kerran uhkaillut ohjaavansa pakolaisvirrat syvemmälle Eurooppaan, jos tukea ei heru.

Nopeasti googletettu esimerkki: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015030919326393_...

Käyttäjän lkarppi kuva
Lauri Karppi

Joltain perähikiän varavaltuutetulta voisin kuvitella kuulevani tuollaista, ja ehkä jostain vihervasemmalta missä eniten ollaan peppukipeydytty persujen olemassaolosta. KD:n suunnalta en ole kuullut näin ala-arvoista vuodatusta yleensäkään, puhumattakaan että oikein puoluesihteeriltä.

Tuoko oli tosiaan paras lähde mitä löysit panssarivaunuille? Keskustelupalsta jossa joku muu oli kirjoittanut viestin. Tästä voi lukea mitä Jussi todella sanoi, toki jos sitä lukee kuten Asmo raamattua.. nojoo.

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/264448...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset