Selkärankaa Maanselästä

Kenellä riitti rohkeutta loppuun saakka?

  • Kenellä riitti rohkeutta loppuun saakka?

Hallituksen taival ei ole ollut helppo. Lähes kaikki puolueiden puheenjohtajat ovat vaihtuneet, joko itse lähteneet tai kenttä on vaihtanut naamat toisiin.

Hallitus ei ole saanut aikaan kuntauudistusta, ei sote-uudistusta, ei oppivelvollisuuden pidentämistä, ei pisara-rataa, ei toisen asteen koulutuksen uudistusta eikä metropolihallintoa. Kaikki suurten puolueiden ministereiden vastuulla olleet rakenteelliset uudistukset ovat kaatuneet. Ainostaan sisäministeriön rakenteelliset uudistukset on saatu vietyä eduskunnan lävitse.

Säätytalolla istuttiin kesällä 2011 noin kuukauden verran. Paljon käytiin vääntöä Kristillisdemokraateille tärkeistä arvokysymyksistä. Kuka olisi silloin uskonut että kuuden puolueen puheenjohtajan sekstetin alkuperäisestä kokoonpanosta on jäljellä vain Päivi Räsänen, kun kausi päättyy? Lyömällä vetoa aiheesta olisi varmasti voittanut sievoisen summan rahaa. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Vihreät ei jättänyt hallitusta, koska rohkeus olisi loppunut. Päinvastoin: Vain meillä oli rohkeutta pitää kiinni yhteisesti sovituista asioista. Kun muu hallitus käänsi selkänsä hallitusohjelmalle ydinvoimassa, joka oli myös vihreiden kynnyskysymys, ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin lähteä hallituksesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset